Muscarici Casting Day editia a 5-a

dsc_0594

Muscarici Fly Casting Day editia a 5-a a avut loc sambata 12 octombrie 2013 pe malul riului Timis, la Sag ( 7 km de Timisoara ), avind ca invitat pe instructorul de casting EFFA Veljko Andric, Loop Team Member.
Incepind cu aceasta data s-a desfasurat sub egida FRPMA, clubul nostru fiind membru fondator.

12 Octombrie a fost o zi foarte frumoasa, cu soare si temperaturi de 27 de grade, conditii excelente de casting pe iarba si apa, riul Timis fiind scazut si frumos, cu plaje de nisip accesibile.

A fost o zi dedicata casting-ului cu demonstratii, workshop, casting clinic si un concurs de casting. Tema demonstratiei a fost Haul si Double Haul, aprofundarea acestei tehnici, in tipurile uzuale de casting. O zi de neuitat, in care casteri incepatori sau avansati au avut de invatat deopotriva.

A fost un eveniment deschis tuturor celor interesati, chiar daca nivelul demonstratiei si workshop-ului a fost pentru avansati.

Povestea zilei:La ora 9 ne-am intilnit la locul faptei, pentru a face curatenie in zona si a aranja locul de casting. Am pregatit suportul pentru bete, masa de secretariat si am pus la loc vizibil lazile cu bere Caster proaspat facute de Hary si pe care le-am luat cu o seara inainte. Lumea a inceput sa se adune incet si pe la 10, am primit mesajul de la Veljko, ca e la distanta de 5 minute de Sag. Titus s-a dus sa-l intimpine la pod, si au venit impreuna.
Ne-am revazut cu Veljko cu bucurie, ultima data cind a fost aici cu noi eram angrenati in evenimentul de Zetea din 2010.

Montat de bete, incercat de fire si discutii aprinse legate de betele pe care le vom folosi la demonstratie si workshop, au facut ca timpul sa treaca neobservat. Au inceput sa vina si invitatii nostri, si participanti din Deva si Sibiu, care dupa un drum lung s-au putut inviora cu o cafea calda. Le multumim ca au venit, Peti Boldovina, George Pamp, si Sorin Bozdog.

Intr-o formatie de 15 persoane s-a inceput demonstratia de casting in care Veljko a prezentat elemente importante in casting ca pregatire pentru Haul, astfel ca aplicind aceasta tehnica sa o facem pe o baza corecta si sa stim ce sa urmarim. S-a discutat mult despre armonia miscarilor in casting, despre necesitatea de a simti fiecare lucru ce concura la o lansare frumoasa si corecta.
Pe la 11 dupa o pauza de cafea si bere Caster – care a fost pusa cu generozitate la dispozitie de Clinica de Bere din Timisoara, in care deja firele se incurcau in aer, am inceput demostratia despre Haul si Double Haul, in Back casting, Roll si Swich, de la principiile generale de aplicare a lui, la situatii specifice. In urma prezentarii, ne-am dus pe apa Timisului sa facem casting sub indrumarea lui Veljko, care a facut cu fiecare in parte corecturi in aplicarea Haul-ului, in tipurile de casting pe care fiecare le experimenta.
Cum timpul trece repede, ne-am trezit ca se facuse deja ora 15, si ne-am dus inapoi pe iarba sus pe mal pentru a pegati concursul de casting. Am organizat 2 probe, una de distanta si una de precizie astfel ca fiecare din cei inscrisi sa poata pune in valoare aptitudinile dobindite pina acum. S-au inscris 7 concurenti, si proba de casting la distanta a fost prima. Folosind conuri de marcaj am pus in dreptul celei mai lungi aruncari a fiecaruia din cele 5 posibile, in asa fel incit sa avem o harta a celor 7 concurenti. Cea mai lunga aruncare a fost a lui Tudor Vreme, masurata ulterior prin lungimea firului de casting la 29.65 cm, podiumul fiind: locul 1 – Tudor, locul 2 – Titus Nicoara, locul 3 – Bogdan Carpenisan.
Proba de precizie a constat din 2 cercuri tinta la 10 si 15 metri, in conditiile in care era un vint lateral destul de puternic, si 5 aruncari pentru fiecare tinta, astfel locul 1 a revenit lui Boris Babici cu 5 punctari, locul 2 a revenit lui Titus Nicoara cu 3 punctari si locul 3 a revenit lui Tudor cu 2 punctari. La final s-a notat si impesia artistica in casting, lucru pe care un instructor de casting il poate juriza cu usurinta, si pe locul 1 a fost Boris Babici cu nota 10, pe locul 2 Titus si Tudor cu nota 7 restul concurentilor primind nota 6.
Ne-am dorit mult aceasta notare a stilului si corectitudinii in casting, tocmai pentru a aduce atentia asupra modului in care se face, a frumusetii stilului. Chiar daca este un concurs pilot, a fost o atmosfera placuta, vesela si antrenanta.
La sfirsitul concursului am mai lansat la tinde fara batz, folosind doar miinile pentru a vedea cum ne descurcam cu double haul-ul, just for fun.

Am facut o mica festivitate de premiere, s-au dat diplome participantilor, si am pornit spre restaurantul Renaissance din Timisoara pentru o bine meritata cina. Am povestit ce si cum dorim sa mai facem, am mai discutat despre evenimentul de casting pe care dorim sa-l facem la anul si cu Veljko ne-am mai planuit evenimente viitoare.

Am deschis actiunea de stringere de fonduri pentru populare cu lipan de 8 cm din crescatoria Brade din Apuseni.
Datele de cont pentru aceasta actiune: Asociatia Clubul Muscaricilor Timisoara
CIF: 27514410/13.10.2010
Sediu social: Dumbravita, Str Ghe Doja Nr. 35, jud Timis
IBAN: RO42 MILB 0000 0000 0199 0481
Millennium Bank Timisoara

Date tehnice:
– 15 participanti din Timisoara, Deva, Sibiu,
– programul a inclus demonstratie de casting, workshop si casting clinic
– un concurs de casting cu 7 concurenti, cu 2 probe: distanta si precizie
– echipament folosit: Loop si Echo
– prezenta partenerului oficial al clubului: Clinica de Bere – Timisoara, care a produs berea Caster pentru acest eveniment

Imagini de la eveniment puteti vedea in sectiunea de casting din galeria de imagini de pe site, sau facind click pe imaginea articolului.

informatii suplimetare despre eveniment gasiti si pe:

http://www.pescuitlamusca.ro/blog-2/files/49c0a1f094ad24c333615c2a643103b7-85.html

Imagini realizate de fotoreporterul Alin Neamtu de la eveniment, pentru care ii multumim:
http://insomnia.ro/work/muscarici_fly_casting_day_october_2013/index.htm?1