Muscarici FlyTying Day editia 1 – Davie McPhail

banner-web

 

 

 

Imagini de la eveniment

Vineri 20 Martie 2015 ora 18.00 – 20.00, la Hotel Castel Royal din Timisoara in salonul de sus, a avut loc prima intilnire online cu Davie Mc Phail.
O sesiune online pe Skype de 2 ore in care Davie a legat modelele de muste solicitate de participanti, ne-a raspuns la intrebari, ne-a prezentat tehnici de legare, povesti etc.

Muscarici FlyTying Day – se doreste a fi o serie de evenimente dedicate Flytying-ului cu legatori de renume din tara sau din lume, pentru a deschide noi orizonturi in acest domeniu, prima editie a fost un succes, si ne incurajeaza sa continuam.

Acest eveniment a fost organizat sub egida FRPMA, fiind primul din calendarul de activitati pe 2015.

Partener: Clinica de Bere, producatorul berii Caster, ce a fost prezenta la eveniment cu lasarea conceptului Terapia Intensiv – bere ce va sta la baza noi beri Caster in pregatire pentru MCD8 din Iunie.

Au fost 20 de participanti din Timisoara si Deva, a fost prezent si artistul Valeriu Sepi, membru de onoare al clubului nostru, ce traieste in Singapore.

Au fost citeva premiere la editia 1:
1. a fost prima sesiune cu Davie online facuta de el pentru un club,
2. a fost prima sesiune pe care am facut-o cu doua canale simultane de Skype, unul cu detaliul de musca in menghina si celalalt in paralel cu Davie la masa de legat pentru al vedea in ambientul sau acasa si pentru a putea comunica in direct si care a putut fi urmarita online.
3. un preview al Beri Terapia Intesiv, care va deveni baza noului Caster pe care il vom lansa la MCD8 in Retezat in sfirsitul lui iunie.

Povestea evenimentului:
Dupa multe discutii cu Davie pe Skype, si citeva teste, am hotarit ca vom incerca o premiera in folosirea simultana a 2 canale de Skype in asa fel incit sa putem sa vedem foarte bine si in detaliu mustele care vor fi legate dar si pe Davie pentru a putea comunica cit mai direct.

Vineri 20 martie ne-am intilnit la Castel Royal cu Hary Loth pentru a seta detaliile legate de partea de prelansare bere si consumatie, cu Liviu Hoanca care ne-a fost un sprijin tehnic in realizarea celor 2 canale simultane de Skype, Ioji Sedyereszi pentru a incerca sa facem un streaming live pentru cei care nu au putut fi prezenti la eveniment, Peti si Dan Almasan de la Deva au sosit cu mine si ne-au ajutat in amplasarea tuturor lucrurilor in salon.
Dupa nenumarate incercari tehnice, am reusit sa punem pe picioare ceea ce ne-am propus, si Davie sa aiba o solutie buna pentru sesiuni viitoare.

Lumea a inceput sa vina si in scurt timp totul era regatit pentru incepere. Davie a inceput sa ne prezinte citeva din mustele preferate ale sale ce merg foarte bine in Scotia tot timpul anului, niste “lacuste” foarte interesante care erau cu bubble CDC, in 3 variante de constructie si culoare. Apoi  au fost citeva parasute.. Cu toate ca ne-am dorit initial sa legam impreuna cu Davie, si aveam aproape toti menghinele pregatite, am stat si ne-am uitat la modul cum leaga Davie si i-am ascultat recomandarile, fara sa ne vina sa legam.

A urmat o scurta pauza in care a sosit partea de potol iar Hary Loth a prezentat noua Terapia Intensiv, o bere cu totul speciala cu un gust aparte ce se va produce la comanda. Hary este initiatorul si dezvotatorul proiectului Terapia al Clinicii de Bere din Timisoara si proprietarul majoritar. Este si cel care produce pentru noi berea Caster Gold si Platin, bere ce a fost prezenta si la acest eveniment.

In partea a doua Davie a legat 2 streamere pentru lipan si apoi citeva muste din cele pe care a dorit sa le prezinte. Timpul a fugit cu o viteza prea mare si in urma citorva lamuriri solicitate, a trebuit sa ne luam ramas bun cu promisiunea de a face o sesiune viitoare.

Mustele legate de Davie vor ajunge la clubul nostru, si berea Caster va ajunge la Davie, un schimb ce smulge zimbete de ambele parti.

Am mai stat si am discutat ce si cum e de facut si pe la ora 9.30 ne-a indreptat spre case.
Peti si Dan au ramas pentru a doua zi, si dimineata ne-am adunat sa le prezentam Jeru si Bega Veche, ca riuri bune de pescuit in perioada asta de primavara. Ne-am intilnit cu Dan Olesher si Dan Megan si impreuna am facut un mic pescuit la uda. Ne-am intilnit pe apa si cu Ioji la Bobda, pentru ca timpul fuge si ei trebuiau sa porneasca spre casa, azi s-a incheiat evenimentul in jurul orei 15.

Avem de multumit lui Hary Loth pentru sprijinul acordat in buna organizare a evenimentului, lui Liviu Hoanca pentru suportul IT, lui Iosif-Andrei Szederyesi pentru streaming si documentare online, lui Peti Boldovina si Dan Almasan pentru ajutor si prezenta, fetelor Mona Murgu si Nicoleta Papp pentru prezenta si interesul in eveniment.

Davie este si el multumit si bucuros de reusita evenimentului, ne va trimite mustele legate in aceasta sesiune pentru a le vedea live, noi ii vom trimite in schimb berea noastra Caster, ce ne-am dorit sa fie pe masa lui la eveniment, dar obtinerea intirziata a adresei a facut acest lucru imposibil.
Ramine pe data viitoare,