Bega

Unde Pescuim
Locurile in care pescuim in mod frecvent sint in jurul Timisoarei in amonte. Incepind cu o distanta de 7 km la Remetea, 38 km la Topolovat si 45 km la Chizatau sau in zona de munte pina la 130 de Km Bega este un riu frumos si bogat in peste.Va prezentam locurile pe care le stim cel mai bine.
Riul Bega partea de ses

Locurile de muscarit nu sint dese dar este un riu bogat in peste cu un debit constant de la Belint in jos.

In partea de ses locurile incep de la Margina ( limita din amonte – 100 km de la Timisoara spre Deva ) si se termina in Timisoara. Este riu bogat in clean, avat, stiuca, rosioara. Este un riu salbatic, adinc cu vegetatie multa si maluri de lut inalte.

margina Margina – Localitate la 100 Km de Timisoara spre Deva, unde se intilnesc sectorul de ses si de munte al Begai. Loc bun de muscarit in aval de localitate, cu maluri pietroase.Peste: Cleanul este majoritar.Muste: Se pot folosi muste de ses si munte pe cirlige de 10, 12.Perioada: mai – septembrie
chizatau Chizatau amonte baraj – Localitate la 50 Km de Timisoara spre Lugoj unde exista posibilitatea de a muscari numai din ambarcatiune proprie. Loc foarte bun de muscarit cu zone foarte salbatice si vegetatie deasa. Se muscareste din ambarcatiune ( recomandam S1waterbike ) upstream si din mijlocul riului se arunca spre ambele maluri.Peste: Clean, avat si stiuca.

Muste: Black Zulu, Baby fish, Blood worm pe cirlige de 8-10

Perioada: aprilie – noiembrie

chizatau aval Chizatau aval baraj – zona pietroasa cu repezisuri si curenti puternici, malul drept este deschis si cel sting este bogat in vegetatie. E necesar sa fie folositi waders-i sau incaltaminte pentru apa, fundul este pietros si lunecos, se merge destul de greu.

Peste: Clean, avat si stiuca.

Muste: Black Zulu, Baby fish, Wasp, Dragon fly, Grasshopper; cirlige 8-10

Perioada: aprilie – noiembrie

topolovat Topolovat amonte baraj – Localiate la 38 km de Timisoara spre Lugoj, unde exista posibilitatea de a muscari numai din ambarcatiune. Loc foarte bun de muscarit, foarte salbatic cu vegetatie deasa. Se muscareste din ambarcatiune proprie( recomandam S1waterbike ) upstream si din mijlocul riului se arunca spre ambele maluri.

Peste: Clean, avat si stiuca.

Muste: Black Zulu, Baby fish, Blood worm; cirlige de 6-8-10

Perioada: aprilie – noiembrie

remetea Remetea – Localitate la 7 km de Timisoara spre Lugoj.  Loc foarte bun de muscarit, scurt pentru iesiri cu timp putin la dispozitie. Se muscareste din apa downstream si din mijlocul riului se arunca spre maluri. Zona cu peste mare, si capturi rare.

Peste: Clean, avat, stiuca si rosioara.

Muste: Black Zulu, Baby fish, Grasshopper, Blod worm; cirlige de 6-8-10

Perioada: martie – octombrie