Muscarici Fly Casting Day editia a 6-a

imagine grup1

Cum a fost:

Muscarici Fly Casting Day editia a 6-a a avut loc sambata 22 martie 2014 pe malul riului Timis, la Sag ( 7 km de Timisoara ), avand ca invitati pe instructorul de casting IFFF Djordje Andjelkovic, MCI, THCI din Nis si pe Instructorul oficial al clubului nostru Sasa Zec EFFA CI din NoviSad Serbia.

O zi dedicata casting-ului cu demonstratii, workshop, casting clinic si un concurs de casting. Tema demonstratiei a fost Presentation and Distance Casting.
Am promis o zi de neuitat, si sper ca ne-am tinut de cuvint.

La ora 10.30 – ne-am adunat cu totii si in urma sosirii lui Sasa, am putut incepe ziua cu notiunile de Basic Casting sustinut de Djordje Andjelkovic. O demonstratie interesanta, in care s-a pus accentul pe miscarile corpului ca baza in casting. Dupa o scurta pauza, am intrat in subiectul zilei – Presentation Casting – demo si workshop in care s-a prezentat cum sa facem casting la tinta in asa fel incit sa maximizezi controlul firului.
Legat de Distance Casting – am avut parte de explicatii despre cum sa optimizezi distanta prin miscarea verticala a batului si un hawl sau double hawl cit mai tirziu inainte de stop.
S-au tocat citeva fire, partea de workshop facindu-se pe apa intr-o zona in care vintul puternic era ceva mai domolit de malul riului.
In jurul orei 15 am inceput concursul de casting in care cei doi instructori au fost in juriu si au coordonat integul concurs. In comisia de competitie a fost prezent si vicepresedintele cu competitii a FRPMA domnul Luca Moga, care ne-a ajutat in arbitraj si inscrierea datelor in fisele de concurs.

Competitia a avut 20 de participanti din Deva, Baia de Aries, Lugoj, Tirgu Mures si Timisoara, astfel este o competitie cu caracter national. Din pacate colegii din Sibiu au trebuit sa plece inainte de inceperea ei datorita drumului lung catre casa.

Competitia s-a desfasurat pe un vint destul de puternic, astfel incit la decizia instructorilor set-up-ul a fost facut in asa fel ca vintul sa fie din spate (pentru a ajuta caster-ii mai putin experimentati). In decursul competitiei vintul a fost diferit ca putere, dar acest lucru nu ne-a impiedicat sa ne simtim bine si sa incercam sa-l folosim cit mai bine.

Competitia a avut 2 probe: Precision Casting cu Dry Fly si Wet Fly, cu 5 tinte de 60 cm dispuse conform standardelor ICSF, si Distance Casting cu 5 lansari din care s-a notat cea mai lunga lansare. Conform initiativei noastre de a se nota si partea de stil, cei 2 instructori au stabilit clasamentul si pentru cele 2 probe, astlel:

1. Cristian Poenariu – Timisoara: lungime 27,4 m; precizie 5 pct
2. Ion Rusanda – TM: 23,4 m; 10 pct
3. Dan Visinescu – Deva: 20,7 m; 0 pct
4. Moga Luca – Baia de Aries; 30,7 m; 5 pct; locul 3 distace style
5. Dan Almasan – Deva; 26 m; 0 pct
6. Alex Popa – TM; 19,7; 0 pct
7. Sergiu Chiorean – TM; 19,4 m; 5 pct; locul 1 distance style
8. Bogdan Carpenisan – TM; 26,3 m; 15 pct
9. Peti Boldovina – Deva; 27,1 m; 20 pct
10. Titus Nicoara – TM; 33,5 m Locul 2 distance casting; 15 pct
11. Boris Babic – TM; 31,5 m; 25 pct Locul 3 precision casting
12. Dan Petrovan – TM; 26,2 m; 10 pct
13. Moga Alex – Baia de Aries; 34,4 m Locul 1 distance casting, 0 pct; Locul 2distance style si Locul 3 precision style
14. Onisor Beleiu – Tirgu Mures;23,55 m; 5 pct
15. Mihnea Popescu – TM; 28,8 m; 10 pct
16. Ladislau Miclos – TM; 23 m; 10 pct
17. Calin Copolovici – Lugoj; 32 m Locul 3 distance casting; 10 pct
18. Florin Banu – TM; 23,5 m; 30 pct Locul 2 precision casting
19. Dan Olescher – TM; 22,7 m; 15 pct
20. Tudor Vreme – TM; 29 m; 35 pct Locul 1 precision casting, Locul 3 precision style

Clasamentul final:
Distance casting
Locul 1 – Moga Alex cu 34,4 m
Locul 2 – Titus Nicoara cu 33,5 m
Locul 3 – Calin Copolovici cu 32 m

Precision casting
Locul 1 – Tudor Vreme cu 35 pct
Locul 2 – Florin Banu cu 30 pct
Locul 3 – Boris Babic cu 25 pct

Distance Style
Locul 1 – Sergiu Chiorean
Locul 2 – Alex Moga
Locul 3 – Luca Moga
Precision Style
Locul 1 – Florin Banu
Locul 2 – Tudor Vreme
Locul 3 – Alex Moga

Dupa ora 18 am mers la Castel linga Mosnita noua unde ne-am intilnit la o bere Caster din butoi si o masa pentru a mai discuta ce si cum vom face in viitor.

Clinica de Bere a fost alaturi de noi ca de fiecare data, cu bere din partea casei la discretie, iar Marcel Loth si Heinrich Loth ne-au fost alaturi cu cazarea instructorilor la Castel.

Echipamentul prezent in demo a fost: Loop si Echo ca de obicei si am avut ocazia sa testam in premiera fire Bario atit pentru o mina cit si pentru doua miini.

Din cei inscrisi au fost prezenti la eveniment:
1. Titus Nicoara
2. Tudor Vreme
3. Boris Babici
4. Ion Rusanda
5. Dan Petrovan
6. Dan Megan
7. Ladislau Miclos
8. Luca Moga ( Baia de Aries )
9. Alex Moga ( Baia de Aries )
10. Mihnea Popescu
12. George Pamp ( Sibiu )
13. Sorin Bozdog ( Sibiu )
14. Bogdan Carpenisan
15. Peti Boldovina ( Deva )
16. Dan Almasan ( Deva )
17. Dan Visinescu ( Deva )
18. Gaspar Darius ( Bocsa )
19. Adi Lucuta
20. Florin Banu
21. Sergiu Chiorean
22. Alexandru Popa
23. Onisor Beleiu
24. Dan Olesher
25. Cristian Poenariu
26. Dan Iloiu

O zi superba, calda cu multe lucruri noi si o competitie tinuta in mina de cei 2 instructori, lucru pentru care le multumesc. Dimineata azi Djordje a plecat spre casa in urma unei cafele de dimineata cu noi. Sasa a plecat seara imediat dupa intilnirea de la Castel, fiind mai aproape de casa.
A fost un eveniment dens, cu o participare numeroasa si un interes mare, au fost multe lucruri noi de invatat si corectat. Credem ca s-a scris o pagina noua in evenimentele de casting din tara, si regulamentul de competitie adoptat a putut fi testat si cu expertiza instructorilor.

Din pacate acest eveniment nu a fost integrat in actiunile FRPMA datorita unor interese meschine ale reprezentatilor Aqua din Cluj, e o pierdere pentru federatie pe care nu o realizeaza acum dar, oricum este un mare cistig pentru noi, evenimentele viitoare fiind mai bine organizate pe o durata mai mare de timp, iar competitiile vor avea un regulament verificat deja cu ajutorul celor 2 instructori ce ne-au fost alaturi.

Multumesc vicepresedintelui cu competiile FRPMA Luca Moga, pentru prezenta, interes si ajutor in desfasurarea competitei. Prezenta sa ne onoreaza.

Ca de obicei Alin Neamtu a fost alaturi de noi si a documentat prima parte a evenimentului, lucru pentru care ii multumim. Puteti vedea imaginile pe http://insomnia.ro/work/muscarici.03.2014

Restul imaginilor vor fi in galeria de imagini a evenimentului la
http://www.muscarici.ro/wp/?page_id=129&album=3&gallery=20

Filmele cu demonstratia lui Djordje Andjelkovic – IFFF MCI THCI
http://youtu.be/JHuTdyTvSFc
http://youtu.be/1OFFPLidcmA

Interviu in revista Pescuit la musca:
http://www.pescuitlamusca.ro/blog-2/files/f0fb210cd21b557e446b2ded411778b0-98.html