Open Transilvania, o deschidere buna de sezon competitional

Open Transilvania a deschis sezonul competitional, cu dreptul s-ar putea spune; fiind un concurs foarte reusit din urmatoarele puncte de vedere: apa buna, pesti mari si multi si echipe formate din 3 pescari.
O participare de invidiat, 31 de echipe din mai toate partile tarii, multi debutanti talentati, concursuri adiacente interesante si bine gindite, fac din acest eveniment o reusita.

Brief: sosire – apa mare in scadere, promisiuni ca apa a fi buna si limpede pe durata concursului, popularea facuta cu o zi inainte promite capturi frumoase. Cabana ( castelul ) este tunat, asa ca avem conditii mai bune fata de anii trecuti. Lume se aduna greu si in final incepe sedinta tehnica. Ne primim mapa dupa scurta prezentare a fiecarei echipe in parte si ne facem planurile pentru prima mansa.
Solganul nostru este ” In flies we trust”
Din Timisoara sinte 2 echipe: Sunday Fishermen cu Mihnea Popescu, Florin Stanculescu si Florin Ban, si noi Muscaricii cu Titus Nicoara, Adi Lucuta si eu. Juventinu este si el cu o echipa din Lugoj – deci 3 echipe din vestul tzarii.
Prima mansa – Titus cu Adi concureaza pe standul 17, eu arbitrez pe 18; avem 3 pesti si ne asteptam la o clasare in zona de mijloc, in final avem locul 13 pe mansa.
Mansa 2 – Adi cu mine cocuram pe standul 28, stand bun unde avem 12 capturi, si pastrav si lipan, asta ne-a permis sa urcam pe locul 5 in clasamentul general.
Mansa 3 – Titus si cu mine concuram pe standul 7, stand bun ce ne aduce 6 capturi printre care un pastrav de 40,1 cm la nimfa. Nu stiu locul in mansa dar pe final ne-am clasat pe locul 5. Sintem multumiti de rezultat.

Concursul de Flytying organizat de Laurentiu Macauan a fost gindit foarte OK, 2 nimfe clasice ce au fost un pic modificate, pentru a se testa spiritul de observatie a concurentilor, premiul 1 a fost luat de Jolt unguru’ bulan, care a legat foarte OK mustele respective ( aici am fost in juriu asa ca am cautat modul in care au observat toti modificarile cerute ).

Concursul de Casting Fun organizat de Zoli Nagy, un concurs simplu gindit cu umor si bucurie, a testat skill-urile de curve casting a participantilor. Ingenios gindit si foarte placut ca atmosfera. Am reusit sa ii intrec pe participanti si am luat locul 1. Florin Stanculescu ( Timisoara ) locul 2.

De notat:
Bune:
apa tinuta sub control limpede si mica;
pestii populati din care nu s-au prins multi, deci apa are pestrav mare; numarul mare de pesti prinsi si dimensiunile mari; locatia tunata care a oferit conditii mai bune ca in anii precedenti;
concursurile adiacente de casting si flytying foarte ingenios gindite si organizate;
statia audio care a permis sa auzim mai bine ce se intimpla
Rele:
neclaritatea modului cum s-a facut tragerea la sorti;
jgeaburile necalibrate care lasa de interpretat dimensiunea reala a pestilor ( unele incep de la 0 altele de la 1 si asta complica lucrurile );
lipsa unei harti cu marcarea clara a standurilor si a cailor de acces;
un eveniment neplacut legat de unul sau doua bete disparute care sper sa se rezolve cit mai curind.

Despre restul:
– Agentia de organizare, eu nu am prea inteles rolul ei in organizare, nu am simtit o diferenta notabila fata de edititle anterioare.
– Programul grafic, nu am dreptul sa-l comentez, caci nu am putut sa oferim suportul nostru pentru acest concurs si organizatorii s-au descurcat cum au putut. Ii las pe altii sa comenteze.

In final: un concurs reusit, muncit greu si OK organizat, o participare de invidiat. Ne-am simtit foarte bine, am reusit sa ne clasificam onorabil, anul competitonal inceput este de bun augur.
Tudor

So, The Transilvania Open started the competition season for 2011 well: on a excellent river ( Crisul Repede ), with a lot a cached fishes ( trouts and graylings ) nice sized, and 31 teams made from 3 fishermen, the biggest competition in over past years.

Brief: arriving – better water conditions, people are gathering for technical meeting.
We have 2 teams from Timisoara: Sunday Fishermen with Mihnea Popescu, Florin Stanculescu and Florin Ban, and we Muscaricii with Titus Nicoara, Adi Lucuta and Tudor Vreme. Juventinu is here too with a team from Lugoj – so 3 teams from western Romania.
First row – Titus and Adi compete and I’m arbitrating, we have 3 fish and we get the 13-th place.
Second row – Adi and I compete on stall 28, we have 12 fish, that give us the 5-th p[lace.
Third row – Titus and I compete on stall 7, we get 6 fish, one trout was 40,1 cm , we get the 5-th place in final results. We are contend with the result.

Flytying competition organized by Laurentiu Macauan was OK, 2 classic flies a little bit modified, for testing the scent of observation. First price was taken by Jolt Gal, a very good tiyer ( here I was part in the jury ).

The Casting Fun competition organized by Zoli Nagy, was joy and fun, it tested the curve casting skills. Well organized and nice as atmosphere. I took the first place and Florin Stanculescu ( Timisoara ) the second.

We can mention:
very good water conditions;
nice size fish cached and plenty;
the casting and flytying competiton where well organized;
statia audio care a permis sa auzim mai bine ce se intimpla
A nice conmpetition, hard to compete, many participants. We had a very good time there and nice results. The 2011 competition year starts promising.