Open Sohodol – prima editie

Open Sohodol prima editie
Un concurs nou ce acceseaza o zona noua pentru noi si prea putin prezenta in tzara, nordul Olteniei, o zona frumoasa cu manastiri renumite, peisaj frumos si oameni gospodari, mindrii de ce au realizat. Sohodolul, un riu de munte frumos cu pastravi multi si o vale frumoasa, curata, ( nu pot compara malurile Crisului cu ce e aici ).
Echipa de organizare din Mihnea si Marius s-au descurcat bine la fata locului, lucrurile fiind bine puse la punct.
Cocursul s-a desfasurat OK, fara probleme, cu suportul entuziast al localnicilor care au facut tot ce puteau ei mai bine sa ne fie alaturi in arbitraj.

Povestea:
Sosim la Sohodol si intram pe o vale superba in spatele masinii lui Nea Tutu, cel care are grija de apa si omul cheie al asociatiei Egreta. Punem bannerul de concurs pe un pod si pornim spre tabara.
Ne-am instalat corturile si am inceput sedinta tehnica. Totul a decurs cu bine, s-a facut tragerea la sorti si avem tot ce trebuie sa intram in prima mansa, chiar si o ploaie care a tulburat apa in sectoarele din amonte.
Mansa a fost OK pentru mine, am nimerit un stand frumos de uscata in sector B, si evident ca m-am pus pe treaba. Riul este diferit de ce am pescuit pina acum, si m-am adaptat cu greu la tehnica si mustele necesare. Am un stand superb si pastravii muscaresc – de vis, totusi nu reusesc sa prin mai multi de 7 in timp ce Fernando prinde 31 pe alt stand din sectorul meu. Mi-e ciuda ca nu am facut un pescuit de test inainte pentru a-mi adapta stilul. Scap un pastrav frumos de linga mincioc, ce avea sansa de a fi marea captura, dar, nu a fost sa fie.
Seara o fasole buna descreteste toate fruntile, iar mai apoi gazdele ne invita la un berbec la protap, bun de mama focului. Din pacate nu a fost loc pentru el in stomac asa ca am lasat acolo mindreata de friptura pe care o sa o am mult in fata ochilor. Vine noaptea cu un somn bustean.
Mansa 2 – stand frumos, cu locuri minunate, pescuiesc la uda si uscata in tandem, incep sa prind pesti incet tacticos cu insistenta la fiecare loc, scap citiva pastravi si am in foaie totusi 10 capturi.
Mansa 3 – un stand rau, cu locuri putine si apa puscata cu frunze si bete ce curg peste tot, dupa un pescuit muncit reusesc sa pun 3 bucati pe foaie, plec suparat la gindul ca mi-am pierdut timpul dupa ce am avut standurile frumoase din masele anterioare.
Seara frumoasa intre prieteni, bem de ziua lui Fernando un vin de-al lui, bun si povestim de toate cu drag. Noaptea descopar ca m-am pus cu cortul pe garsoniera unui soarec care s-a trezit peste cap cu o balena sforaitoare si nu poate sa iasa, asa ca mi-a umblat pe sub saltea si mi-a gustat cortul de m-a inebunit pina dimineata.

Duminica dimineata plecam la pastravarie pentru casting si premiera, Zoli Nagy se pregateste meticulos si pune o pista de casting pe un lac cu milioane de pastravi mici, arata prea bine sa fie adevarat. Se fac exercitii de casting si pina la urma incepe concursul, Shoco face cea mai lunga aruncare si cistiga concursul, e clar ca trebuie sa exersez.
Premiera e pregatita si cupele facute de Biban in parteneriat cu fica mea Ioana( autorul pestilor cusuti manual ) arata foarte bine, lumea zimbeste cind le vede asa ca sper sa fie o reusita. Diplomele sint scrise si lumea e curioasa sa vada rezultatele finale, surpriza… Cosmin din Cluj ia concursul, Doru Ilcus e pe locul 2 si Andrei Savu din Timisoara pe locul 3. Fernando ia Cea Mai Mare Captura. Incet pornim spre casa.

Brief:
– o pista noua de concurs ce pune probleme celor obisnuiti numai pe apele din apuseni
– apa este superba pentru un concurs de uscata, gindul imi place pentru viitor
– gazde primitoare, interesate si responsabile cu riul pe care il gestioneaza
– standuri frumoase, mai putin partea din amonte la care se poate renunta din cauza unei bonitati mediocre, sau datorita tulburarii rapide la ploi
– mincare buna, foarte buna, mai ales fasolica
– lume placuta, atmosfera placuta de invidiat

Lucruri la care trebuie sa fim atenti la editiile viitoare:
– standuri cu bonitate mai egala
– o tabara unica si in care sa putem oganiza tot ce trebuie
– arbitraj mai bun sau mai bine prin rotatie,
– mai putini soareci sub cort

imagini:
http://dl.transfer.ro/transfer_ro-24may … de2382.zip
http://dl.transfer.ro/transfer_ro-24may … 0dc6b5.zip