Pastravul de Aur 2011

Pastravul de Aur 2011, aduce citeva lucruri noi in pescuitul al musca in Romania, si bune si rele:
concurs bine organizat, pe un riu frumos si destul de bogat in peste, contrar informatiilor de pe forum
a adus o revenire in regulament ce a permis punctarea normala a pestilor incepind de la 16 cm, dimensiune ce este bine aleasa pentru populatia de pesti in cauza
a adus si un prim conflict cu localnici, care fara prea mare problema fac uz de arme in standuri, devenim republica bananiera pe zi ce trece.

Povestea:
Sosim vineri la prinz la IC Ponor prin Padis, la timp pentru sedinta tehnica. Totul decurge normal si ne pregatim pentru prima mansa, apa este frumoasa si mica, ideala pentru un pescuit frumos la uscata. In sedinta tehnica se stabileste ca punctarea pestilor sa se faca normal incepind de la 16 cm, decizie salutara ce aduce competitia pe un fagas bun. Mansa 1 si 2 se tine dupamasa si durata este de 2 ore. In prima mansa prind 8 esti punctabili. Timpul de mansa e prea scurt pentru a face un pescuit bun.

Simbata dimineata incepe o zi cu 3 manse din care 2 arbitrez si una concurez, apa este OK dimineata si pe standul 1 reusesc sa scot 4 pesti intr-un loc in care as fi putut mult mai mult cu o tehnica adaptata mai bine. Avem un incident cu localnici care pescuiesc in standuri si care nu vor sa iasa de pe apa. In urma unor altercatii cu aratat de pistoale lucrurile par sa fie mai linistite pina in mansa de dupamasa cind Mihnea este amenintat cu arma in stand. Ma intreb unde pot ajunge lucrurile daca se mai intimpla asa, si cum trebuie sa ma inarmez de acum in colo pentru concurs.

Duminica dimineata intru in ultima masa si pe un stand mediocru reusec sa prind 5 pastravi punctabili si ceva lipanei sub masura. Nu sint foarte multumit de rezultat si ca atare ma plasez pe locul 11, alaturi de Adi Lucuta pe locul 12. pentru echipa e bine, dar se putea mai bine.

Concursul de casting organizat ad hoc, a fost ca deobicei simpatic si cu buna dispozitie, cu un batz GASS 494 de la Loop, pe un vint care ducea firul de clasa 4 cum a vrut, asta a facut ca lucrurile sa fie privite cu voiosie. Shoco a luat locul 1, Florin Stanculescu locul 2, si unul din baietii de la Clubul Baia de Aries locul 3. Echipa de baieti a lui Moga ( ca sa zic asa ) au facut o impresie buna, si cred ca vor evolua repede si bine. Am vazut casting de buna calitate facut de ei, si performante imbunatatite in timp.

Concursul de FlyTying a fost organizat de Laurentiu Macauan, care cu grija specifica a pregatit tot ce trebuie. Desi au fost mai putini concurenti, calitatea mustelor de judecat a fost in general destul de buna, asta inseamna un nivel bun al legatorilor prezenti in concursuri.
Premiera e marcata de multe diplome, printre care de mentionat este cea a lui Mihnea pentru cea mai buna tinta mobila in stand. Inainte de pleca fac un pescuit scurt la nimfa si la uscata sa vad care e treaba cu lipanii pe care n-am reusit sa-i prind in manse, si bine inteles ca la aceleasi muste intr-un loc bun, se ridica unul dupa altul, mai incerc si la nimfa si merge. Parca s-au inteles sa nu traga in concurs. Incet pornim spre casa.

Brief:
– o pista buna de concurs, dar pentru un numar mic de concurenti
– apa este superba, frumoasa si merita pescuita oricind
gazdele dragute, papa bun, si ca de obicei la tabara IC Ponor, in fiecare an de cind vin acolo, este ceva mai bine. Oameni placuti si gospodari.
lume placuta, atmosfera faina, ramine un concurs la care voi merge intotdeauna cu placere.

Lucruri la care trebuie sa fim atenti la editiile viitoare:
– standuri cu bonitate mai egala (stand 15!)
– timpul mansei de 2 ore e prea scurt pentru a aborda apa bine ( mai ales pentru cei care nu sint din zona), a fost obositor si frustrant
– in cazul lui Mihnea ar fi trebuit sa aiba posibilitatea sa reia mansa duminica dimineata, situatia lui ar fi trebuit sa fie pusa in discutie si analizata mai bine.