Muscarici Fly Casting Days editia a 4-a

DSC_6544

 

Imagini de la eveniment:
http://www.muscarici.ro/wp/?page_id=129&album=3&gallery=17
http://insomnia.ro/work/muscarici_fly_casting_day_march_2013/index.htm

Interviu despre eveniment:
http://www.pescuitlamusca.ro/blog-2/files/5556589e192be544b5f29696e96e6f6e-61.html

Stire Digi24 despre eveniment: http://www.digi24.ro/stire/Muscarici-pe-malul-Timisului_90596#.UVGGJyLXVas.facebook

Editia a 4-a a Muscarici Casting Day a inceput pe malul Timisului la Sag in aval de pod in 24 martie 2013 la ora 11.00 avand ca invitat pe Sasa Zec EFFA CI si Vladimir Glamocak SwissCDC TM, din Novi Sad
Ca noutate la acesta editie Vladimir Glamocac, instructor Fly Tying si SwissCDC Team Member, a facut o demostratie de legat muste cu CDC.
– Participanti casting demo si workshop 30 din Timisoara. Deva, Novi Sad, Lugoj, Buzias
– Participanti la de,onstratia de Flytying 22 de muscari
– O actiune de curatare de gunoaie a locului a avut loc sambata 23.03.2013
– echipament prezent: Loop, Echo, Guideline, S1waterbike
– Media prezenta la eveniment Digi24TV 
– parteneri: Clinica de Bere, Ceradez, Ideatm

Povestea evenimentului: Duminica dimineata la ora 11.00 pe o temperatura de 0 grade au sosit instructorii de la Novi Sad. Dupa bucuria reintilnirii cu Sasa si o cafea scurta am pornit partea de demonstratie Basic Casting pentru incepatori. Sasa a prezentat cele 5 reguli in casting si a raspuns intrebarilor cu demonstrarea fiecarui element de explicat. Dupa aceasta s-a trecut la partea de prezentare a unui examen pentru instructor EFFA cu explicarea criterilor examinatorilor, si prezentarea modului cum se desfasoara un astfel de examen.
Partea de Workshop si casting clinic a fost putin afectata de vintul puternic iar din fericire temperatura a mai crescut cu 4 grade. Sasa a incercat sa ajunga la fiecare sa corecteze castingul lor. S-a facut casting cu echipament de o mana si doua maini, am avut parte de explicatii si ajustari in stilurile de casting abordate.
 
Pe la 3.30 ne-am indreptat spre Evians pentru a lua un prinz si a incepe partea de flytying. Ne-a asteptat o masa calda si am pregatit demostratia de Flytying cu CDC. Vlada a fost la inaltime, metodic si organizat a legat 4 muste cu CDC explicind fiecare etapa. Totul a fost vizualizat pe televizorul mare din sala si traducerea a fost asigurata de Boris Babici.
Pe la 8 seara ne-am despartit, am condus instructorii la iesirea din oras si am ajuns rupti acasa, dupa o zi superba de fly in conditii grele datorita vremii care nu a tinut cu noi.

Din pacate copii inscrisi nu au venit ( nici nu e de mirare cu vremea de afara ), si sper ca in curind intr-un weekend frumos sa putem face partea de casting pentru ei.
Ne bucura prezenta muscarilor incepatori care ne-au fost alaturi.

Multumim celor prezenti la eveniment, ma bucur ca i-am intilnit pe colegii nostrii din Deva si din celalalte orase, multumim lui Alin Neamtu pentru documetarea foto a evenimentului, Clinicii de Bere pentru berea Caster pusa la dispozitia tuturor, echipei de la Digi24 pentru prezenta, si in mod special clubasilor nostrii care ne-au asigurat suportul organizarii acestui eveniment.