Culturale

Actiunile culturale ale clubului nostru sint legate de proiecte artistice, publicatii de arta, evenimente culturale si artistice. Intre cele mai importante sint: Lansarea albumului monografic Leon Vreme, si expozitiile de carte SuperBooks din 2003 si 2004.

DSC6417 Lansarea albumului monografic Leon Vreme Duminica la ora 11 a avut loc lansarea albumului monografic a pictorului Leon Vreme – Itinerarii artistice: de la natura la structuri cromatice abstracte. Desi nu este o actiune declarata direct a Clubului, ea are in spate defapt suportul nostru al fiecaruia dintre noi si este una din actiunile noastre. Lansarea a avut loc la sediul Fundatiei Interart Triade din Timisoara, si a fost corelata cu vernisajul unei expozitii de pictura cu cele mai recente lucrari ale artistului, si un recital sustinut de Alexandra Gutu – violoncel, Gabriel T. Popa – vioara, Sorin Dogaru – pian. A prezentat criticul de arta Ileana PINTILIE. Albumul este editat de Fundatia Interart TRIADE, in cadrul programului Maestrii Timisoarei, alaturi de Idea Design & print Timisoara, si sustinut financiar de catre Consilul judetean Timis, Idea Design & Print Timisoara si partenerii si colaboratorii acesteia ( Clubul nostru ). Expozitia ramane deschisa in perioada 15 decembrie 2008 – 15 ianuarie 2009, la sediul Fundatiei Interart Triade, din Calea Martirilor nr. 51/45, Timisoara. O prezenta numeroasa afacut ca acest eveniment sa fie reusit si placut, el a reprezentat una din cele mai ample actiuni ale noastre din 2008. Pe linga asta, sarmalute de post, vin fiert, si tuica fiarta a fost un argument suplimentar pentru reusita.
 DSC04591  SuperBooks 2003 a avut loc in mai 2004 la Galeria Helios a UAP din Piata Victoriei din Timisoara prezentind cele mai apreciate carti din Marea Britanie, Germania, Franta, Elvetia si Romania. Expozitia a intilnit un interes mare din partea publicului, fiind considerata un succes. Parteneri: British Council Romania, Centrul Cultural German, Fundatia IDEA, Idea Design & Print Timisoara, Datagroup International Timisoara.
DSC01297 SuperBooks 2004 a avut loc in Mai 2005 la Galeria Triade din Timisoara, in parteneriat cu Fundatia Triade, Idea Design & Print Timisoara, Fundatia Idea, British Council si Prohelvetia.