Ecologice

Proiectele ecologice sau axat pe curatirea de gunoaie menajere a malurilor riului Timis in zona Sag manastire in 2001, Sag amonte in 2003, Albina amonte in 2005.
Participarea a fost numeroasa facuta pe baza de voluntariat, Clubul prin partenerii sai asigurind infrastructura necesara desfasurarii actiunilor.

finish Sag Manastire – 2001, Manastire Ortodoxa, de maici, asezata la marginea padurii Sagului linga padurea Sag de pe malurile Timisului. Este la 7 Km de Timisoara.
Cu toate ca ai spune ca lumea vine sa se reculeaga la Manastirea Sag, de la intrarea pricipala se vad mormane de gunoaie aruncate in padure, peste tot. Dorinta febrila  a rominului de a-si praji micii peste tot si cu orice pret e evidenta de la intrare. Pe pracursul pina la malul apei, pe o distanta de mai mult de 1 km, cantitatea de gunoaie menajere pe mp este identica.
Spre stupefactia noastra, maicile ne-au recomandat sa aruncam gunoaiele mai in colo in padure, sa nu se vada, asa cum fac si ele – deci macar un rest de simt estetic aveau.
Asadar, asa a inceput prima noastra actiune ecologica – prin curatarea parcursului dintre manastire si Timis de gunoaiele menajere de la tot pasul.
La plecare am infipt in perimetrul padurii linga intrarea manastirii pancarda ce apela la bun simt din partea natiei. Degeaba…
actiuneSag2_45 Sag amonte – 2003, in aval de podul de cale ferata din Sag este unul din locurile dragi de prajire a micilor. Evident, la tura de verificare pe care o facem de fiecare data inaintea unei actiuni, pe linga gunoaie menajere aveam mormane ( bascule) de moloz si caramida sau sparturi de ciment. Am hotarit sa luam legatura cu autoritatea locala ( primaria Sag ) pentru a obtine un suport. Din fericire lucrurile au intrat pe un fagas bun, si pe linga promisiunea ca se vor ocupa ei de moloz si tot ce tine de gunoi greu, nemenajer, ne-au promis ca vor face ei transportul al deponeul Sag.
Ne-am apucat de treaba, cu o participare de cca 200 de persoane si am dus treaba la bun sfirsit. O zi superba, soare, cald – am depus sacii sub pod pregatiti pentru a fi luati si dusi. S-au tinut de cuvint, e drept dar dupa citeva luni, timp in care din fericire sacii au ramas intacti.
actiune3Albina_01  

 

 

Albina – 2005, unul din locurile preferate de prajit, un loc foarte bun de muscarit, si singurul loc care are o terasa functionala  de multi ani.
O participare numeroasa cca 350 persoane, 300 de saci plini de gunoaie dusi in 3 ture cu tractorul primariei Mosnita.
O zi superba, bucurie, apoi la terasa ne-am dat cu mici si bere pina seara tirziu. pe departe cea mai reusita actiune de pina acum,
Primarul Mosnita ( ecologist ) a venit si el la o poza cu noi, tricoul galben in imaginea de sus, la o bere si mici, dar a fost cel mai promt in suport dintre toti.

Brief:
S-au adunat sute de saci plini de gunoaie menajere ce au fost tranportate si depuse la deponeul ecologic Timisoara Sag.
S-au petrecut zile frumoase impreuna, cu bucuria de a contribui la mentinerea naturii curate. S-a baut bere, s-au mincat mici si gratare, s-a stat la soare si cel mai important ne-am intors acasa mindri de aportul nostru.
Cu siguranta au fost zile ce merita traite.
Cu toate ca am facut publica actiunea noastra de fiecare data, nimeni in afara partenerilor nostrii, firmelor noastre nu a dorit sa participe, nici macar massmedia informata de fiecare data nu a considerat ca un asemenea subiect merita.
Dar de asta noi tot o sa facem in continuare.

 

Parteneri fara de care aceste actiuni nu ar fi fost posibile:
Data group Int, Idea design & Print Timisoara, IDesign, Gabbro.